ONE zoekt social media & marketing collega

Our New Economy is een onafhankelijke denktank in Nederland, maar met internationale reikwijdte. Wij zijn een stichting zonder winstoogmerk, die werkt aan vernieuwing van het economisch denken met een focus op het economieonderwijs, maar ook beleid en praktijk. Het huidige team bestaat uit negen collega’s. Onze projectportfolio is gegroeid en onze zichtbaarheid neemt voortdurend toe en daarom zijn we op zoek naar naar een collega voor social media en marketing op ZZP-basis. Het betreft een parttime rol van ca 16 uur per week, met wellicht op termijn nog meer uur, afhankelijk van de projectportfolio.

Onze marketing

Vorig jaar is ons team sterk uitgebreid vanwege onze projecten. Het is duidelijk dat social media, onze nieuwsbrieven en andere communicatie steeds meer een belangrijke randvoorwaarde zijn van ons succes. Op dit moment worden de communicatie vooral vanuit de projecten en – als er tijd over is – ad hoc ingevuld. We hebben wel enige ervaring, maar missen een echte bevlogen specialist die de marketing van ONE kan vormgeven en uitvoeren.

Wie we zoeken

De part-time collega die wij op dit moment zoeken heeft gemiddeld twee dagen per week tijd voor:

  • het opstellen en bijhouden van Social Media en het gesprek met onze community onderhouden;
  • vormgeven en versturen van nieuwsbrieven aan verschillende doelgroepen en vormgeven van goede doelgroepen (Mailchimp);
  • zorgen dat er goede (en regelmatig nieuwe) content op de websites staat en beleid vormen op basis van bezoeken en trends (WordPress);
  • ondersteunen bij het plaatsen van onderwijsmaterialen en andere platforms die we nog gaan opzetten.

We gaan uit van een eerste periode van zes maanden, met een waarschijnlijke verlenging. Afhankelijk van onze projectportfolio kan het betekenen dat het aantal uur uit te breiden is, maar daar kunnen we nu niet op vooruit lopen. Je bent in Nederland gevestigd.

Wat heb jij in huis

We communiceren in Nederlands en Engels, dus die twee talen beheers je excellent. Je hebt ruime ervaring met social media. Je bent creatief en grafisch sterk. Je kunt opbouwend kritisch meedenken in doelgroepcommunicatie en je bent een doener: nieuwsbrieven opstellen, social media berichten opstellen en plaatsen, speciale communicatie rondom events, zoals de Week van het Economieonderwijs.

Daarbij is het van belang dat je een helder beeld hebt van Nieuw Economisch denken en een idee hebt waarom curriculumverandering van het economieonderwijs in scholen en universiteiten zo’n belangrijk thema is en waarom we ons ook richten op onderwijs en beleid. Idealiter ben je reeds bekend met ONE, Rethinking Economics of vergelijkbare organisaties in Nederland of internationaal.

We bieden je aan

Hoewel we nu nog allemaal op ZZP-basis werken, besteden we tijd en aandacht aan de samenwerking, inhoudelijk op de projecten én met elkaar als ONE. Een aantal keer per jaar vergaderen we off-site met alle ZZP-collega’s van ONE. We bieden op dit moment een uurtarief van 45,- euro (excl. BTW), dat is hetzelfde voor iedereen die bij ONE werkt.

Hoewel we nu groeien, durven we gerust spreken van een gezellig, open en betrokken team. Wij zijn tegelijkertijd ambitieus, want we willen impact maken. We beschikken over kantoorruimte in Amsterdam aan het Surinameplein, maar je kunt ook prima zelfstandig werken vanuit huis.

Startdatum: in overleg, snel na de gesprekken.

Hoe te solliciteren

Om te solliciteren, stuur je ons je CV, motivatiebrief en het beste voorbeeld van je schrijfwerk (blog / nieuwsbrief / organizer e-mail / wat dan ook!) per e-mail.

Na een eerste selectie nodigen we de meest geschikte kandidaten uit voor een online of live interview eind november. Als onderdeel van dit interview zullen we je ook een concrete Social Media vraag uit onze praktijk voorleggen. Als je vragen hebt over de functies of de procedure, voel je vrij om deze eerst te mailen.

Sollicitatietermijn: 30 september 2023.

ONE is een inclusieve organisatie. Uit onderzoek blijkt dat vrouwen vaak pas solliciteren als zij volledig aan het functieprofiel denken te voldoen; mannen reageren ook als het niet helemaal past.

We willen iedereen uitnodigen om te solliciteren – ongeacht leeftijd, handicap, etniciteit, geslacht, genderidentiteit, ras, religieuze overtuiging, seksuele geaardheid of andere kenmerken – ook als je niet expliciet aan alle eisen voldoet.