ONE zoekt financieel specialist (support)

Our New Economy is een onafhankelijke denktank in Nederland, maar met internationale reikwijdte. Als stichting zonder winstoogmerk werken wij aan vernieuwing van het economisch denken in het Nederlands en internationaal onderwijs: economie is meer dan alleen markt en geld. Het huidige team bestaat uit acht collega’s. Er gebeurt veel, de organisatie is flink gegroeid en daarom zijn we op zoek naar een parttime collega voor financiële administratie en project office ondersteuning op ZZP-basis.

Wie we zoeken

De part-time collega die wij op dit moment zoeken heeft gemiddeld 0,5 – 1 dag per week tijd voor de volgende activiteiten binnen de finance rol:

 1. Reporting
  • Verbeteren van het systeem van grootboekrekeningen en opstellen van interne rapportages;
  • Verantwoordelijk voor de maand-, kwartaal en jaarafsluitingen, evenals het opstellen van jaarrekeningen;
  • Verwerken van mutaties in en bewaken van projectadministraties ten behoeve van onze funders en grote donateurs. Financiële verslagen en overzichten voor projecten maken.
  • Financieel jaarverslag maken (incl. ANBI verslaglegging).
 2. Operations:
  • Controleren, vastleggen en verwerken van de gehele financiële administratie op basis van input van de projectleiders en afspraken met onze funders, hieronder valt ook het opstellen van uitgaande facturen en het verwerken en betalen van inkomende facturen;
 3. Planning
  • Ondersteunen van de projectleiders met Overzicht cash flow op basis van project begrotingen maken en bijhouden van voortgang.
 4. Legal en strategisch
  • Nieuwe en jaarlijkse contracten met medewerkers die voldoen aan de fiscale regels en richtlijnen
  • Strategische beslissingen voorbereiden: denk hierbij aan de regels omtrent ZZP-schap, BTW richtlijnen, compliance richtlijnen, etc.

We gaan uit van een eerste periode van zes maanden, met een verlenging als het goed klikt. Je bent in Nederland gevestigd.

Wat heb jij in huis

Je werkt gestructureerd en kunt overzicht brengen en houden in de boekhouding. Ervaring met Exact software is een pré. Je bent handig met Excel en hebt ervaring met financiële administratie, en je bent daarin vooral een doener. De technische kant gaat je goed af. Je werkt zelfstandig en geniet van de verantwoordelijkheid die je krijgt en de korte lijntjes in een kleine, relatief informele organisatie. 

We bieden je aan

Hoewel we nu nog allemaal op ZZP-basis werken, besteden we tijd en aandacht aan de samenwerking, inhoudelijk op de projecten én met elkaar als ONE. Een aantal keer per jaar vergaderen we off-site met alle ZZP-collega’s van ONE. We bieden op dit moment een uurtarief van 55,- euro (excl. BTW), dat is hetzelfde voor iedereen die bij ONE werkt, van assistent tot directeur.

Hoewel we nu groeien, durven we gerust te spreken van een gezellig, open en betrokken team. Wij zijn tegelijkertijd ambitieus, want we willen impact maken. We beschikken op dit moment over kantoorruimte in Amsterdam aan het Surinameplein, maar je kunt ook deels zelfstandig werken vanuit huis.

Startdatum: september, gesprekken in augustus.

Hoe te solliciteren

Om te solliciteren, stuur je ons je CV en motivatiebrief per e-mail.

Na een eerste selectie nodigen we de meest geschikte kandidaten uit voor een online of live interview midden mei. Als je vragen hebt over de functies of de procedure, voel je vrij om deze eerst te mailen naar magid.el.massoudi@ourneweconomy.nl.

Sollicitatietermijn: 15 juli 2024.

ONE is een inclusieve organisatie. Uit onderzoek blijkt dat vrouwen vaak pas solliciteren als zij volledig aan het functieprofiel denken te voldoen; mannen reageren ook als het niet helemaal past.

We willen iedereen uitnodigen om te solliciteren – ongeacht leeftijd, handicap, etniciteit, geslacht, genderidentiteit, ras, religieuze overtuiging, seksuele geaardheid of andere kenmerken – ook als je niet expliciet aan alle eisen voldoet.