Tips: hoe navigeer je door de training?

In deze eerste paragraaf leggen we kort uit wat de online functionaliteit is en hoe de verschillende type opdrachten werken.

Wat heb je nodig

Deze cursus kun je vrij eenvoudig volgen op een computer of laptop. Ook op een tablet kun je er nog goed mee werken. Onze ervaring is dat het op een smartphone wel minder fijn werkt soms is de tekst dan ook erg klein.

Mocht je het fijn vinden om voor reflectie-opdrachten wat zaken voor jezelf op te schrijven, dan kun je vast pen en papier klaarleggen.

Navigeren

Je kunt op verschillende manieren je weg vinden door het materiaal. Deze opleiding bestaat uit 3 hoofdstukken, met elk weer een aantal paragrafen aan cursusmateriaal. Je vindt aan de zijkant een helder overzicht van de structuur van deze training.

Door op de kleine oranje pijltjes te klikken kun je de hoofdstukken uitklappen. Door het klikken op een paragraaf spring je rechtstreeks naar de volgende paragraaf toe.

Houd er rekening mee dat er ook een introductie staat bij elk hoofdstuk, dus daar kun je ook op klikken.

Er zijn nog twee andere manieren om door de training te lopen, via de navigatieknoppen die telkens onderaan de pagina staan.

Tot slot is er ook bovenaan de pagina nog informatie over jouw voortgang (hoever ben je gevorderd in de training) en daarnaast zie je ook weer knoppen om naar de volgende of vorige paragraaf te gaan.

Ook zie je onderaan elke pagina een knop waarmee je naar het volgende onderdeel van de online training gaat. Dus als je de training in deze volgorde doorloopt kun je daar het beste op klikken. Bijvoorbeeld de knop hieronder naar hoofdstuk 1.

Je bent nu klaar voor hoofdstuk 1, veel plezier!