Workshop Inspirator Nieuwe Economie

Zeg eens . . .

Wanneer stond jij voor het laatst iets te presenteren over Nieuwe Economie en dacht je: “ik wou dat dit me beter afging”? Of heb je er zelfs bij voorbaat vanaf gezien en zou je het zo graag wél doen? Of misschien ben je op zoek naar inspiratie om zelf workshops te organiseren over Nieuw Economisch denken?  Dan is deze workshop op precies iets voor jou!

Een workshop inspirator Nieuwe Economie?

Bij Our New Economy (ONE) krijgen we soms de vraag om een presentatie te geven op bijeenkomsten die in het land worden georganiseerd. Vanuit ONE willen we dit graag doen en we zouden dit ook graag uitbreiden en vaker presentaties willen geven over Nieuwe Economie.

Maar als de vraag toeneemt, kunnen we dit met een huidige bezetting niet invullen. Om toch een grotere impact te hebben en het verhaal breder uit te dragen, is het “Train de Trainer” idee ontstaan. Doelstelling is om enthousiaste vrijwilligers in staat te stellen in hun eigen regio, hun eigen organisatie of eigen (burger-) initiatief in staat te stellen om het verhaal van de Nieuwe Economie door te vertellen in presentaties en workshops. Maar ook om te delen, om van jullie en van elkaar te leren.

Er zijn twee mogelijkheden per 2020: Je gaat zelf een keer een praatje houden of een workshop geven en wil daar beter in worden. We willen jou vooral graag inspireren om zelf aan de slag te gaan. Of je wil graag de ONE presentatie(s) gaan verzorgen. Dit laatste houdt wel in dat we je gaan vragen om je strakker aan het materiaal van ONE te houden. Je krijgt dan wel de kans om namens ONE ergens gevraagd te worden. Je begrijpt dat we hier wel een selectieprocedure bij gaan organiseren.

Bijeenkomst van één dag

In 2018 organiseerden we in Utrecht vier keer de Workshop inspirator Nieuwe Economie. Deze bijeenkomsten waren met gemiddeld zo’n 12 geïnteresseerden goed bezocht. Mensen wilden zelf actief aan de slag met presentaties, onderwijs of workshops. En zijn dat (deels) ook gaan doen.

Wat eerdere deelnemers vonden

“Leuke mensen en een nieuw netwerk”, “Sluit goed aan bij mensen die al bezig zijn met Nieuwe Economie”, “Ik krijg behoefte aan het opstarten van actieplannen”, “Ik ben van plan hier wat mee te doen binnen mijn bedrijf”, “Goede afwisseling van werkvormen en sprekers”, “Nog meer gekkere werkvormen gebruiken”, “de vertaling naar mijn eigen doelgroep moeten we nog gaan maken”.

In-Company

Speelt (discussie over) het onderwerp Nieuwe Economie in jouw organisatie? Dan kun je ook vrijblijvend contact opnemen over een workshop in jullie organisatie. Hierbij stemmen we de duur en de inhoud van de workshop af op de behoefte die er binnen de organisatie zijn. Bijvoorbeeld een halve dag workshop om te kijken hoe de Donut Economie te vertalen is naar de strategie van de organisatie of juist een overzicht van verschillende invullingen van de nieuwe economie en hoe deze richtinggevend kunnen zijn voor het invullen van de purpose van de organisatie.

Inschrijven

Door de ontwikkelingen vanuit Corona in 2020 is de opzet anders dan we in 2019 konden voorzien.