Sam de Muijnck (Director) is in 2020 afgestudeerd op een interdisciplinaire onderzoeksmaster Social Sciences aan de Universiteit van Amsterdam. Sam publiceert over nieuwe economie en welke investeringen overheden het beste kunnen doen vanuit een duurzaam perspectief. Hij schreef eerder mee aan het boek Thinking like an economist? (2018). Samen met Joris schreef hij in 2021 het boek Economy Studies: een beter voorstel voor ons economie-curriculum. Daarnaast is hij breakdance docent en hip-hop artiest en was hij voorzitter van Rethinking Economics NL.
Magid el Massoudi (Head of Strategy) studeerde International Business (Tilburg University) en Strategic Entrepreneurship aan de Rotterdam School of Management (Erasmus University). Tijdens zijn studie in Tilburg was hij de co-founder van de Enactus chapter van de Tilburg University en de co-founder van de Green Office op de Erasmus University. Na zijn afstuderen werkte hij als duurzaam ondernemer aan verschillende projecten in onder andere de Agri en Maak industrie. Naast het werken als docent Duurzaam Ondernemerschap focust hij zich bij ONE op onderwijsontwikkeling binnen de HEO-sector.
Maarten Nijman (Head of Outreach) studeerde in 1996 af in de Sociaal Wetenschappelijke Informatica aan de UvA op heuristieken en biases in kennisintensieve systemen. Na 15 jaar werken in de financiële sector maakte hij in 2010 een carrièreswitch. Sindsdien was hij nog actief als expert procesverbetering (Master Black Belt) en als vrijwilliger in de transitiebeweging, lokaal en als bestuurslid van Transitie Nederland. Bij ONE is hij verantwoordelijk voor de operations en inhoudelijk actief met ontwikkelen van lesmaterialen en als medeauteur van de publicatie over Integratie naast Competitie. Naast het werk is hij zanger en gitarist in de band AYCE.
Joris Tieleman (Chief Economist) studeerde Economie en Sociale Geografie aan de universiteiten UvA en VU, en promoveerde in 2020 op een proefschrift over de groei van Ghanese steden aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Joris richtte in 2014 met enkele medestudenten de Nederlandse tak van Rethinking Economics op, met het doel het universitaire economie-onderwijs te hervormen. Hij schreef eerder mee aan het boek Thinking like an economist? (2018). Samen met Sam schreef hij het boek Economy Studies: een beter voorstel voor ons economie-curriculum.
Nathalie van Wijkvliet (Marketing & Communicatie) studeerde Bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam en de ESADE Business School in Barcelona. Sinds 2018 werkt ze uitsluitend voor duurzame en sociale organisaties. Bij ONE houdt ze zich bezig met de website, social media, nieuwsbrieven en andere communicatie-uitingen. Als ze niet achter de laptop zit, wroet ze met haar handen in de aarde van de moestuin, danst ze klassiek ballet of staat ze in de keuken.
Amber Agyemang zit momenteel in haar tweede jaar van de MSc Industrial Ecology. Daarvoor heeft ze wiskunde, neurowetenschappen en politiek gestudeerd aan University College Utrecht. Naast haar studie heeft ze ervaring in data science en impact assessment. Ze heeft een diepe interesse in de intersectie tussen mensenrechten en duurzaamheid, en ze wil zich verder verdiepen in de vraag hoe duurzaamheidsprojecten ongelijkheden in de wereld kunnen bestendigen of verergeren. Bij ONE zet Amber zich in voor het WISER-project.
Ivan Valecia-Saez is promovendus bij de AISSR in de afdeling Geografie, Planning en Internationale Ontwikkelingsstudies richt en richt zijn onderzoek zich op welzijnseconomie, met een focus op ‘bestaanszekerheid’ (basic safety) en het gebruik van bottom-up data uit verschillende welzijnsdashboards. Binnen het project Welzijnsdashboard Amsterdam heeft Ivan al veel onderzoekservaring opgedaan. Ivan heeft een achtergrond in Internationale Ontwikkeling en Sociologie en kijkt daarom voorbij traditionele economische groeimodellen. Hij werkt aan de ontwikkeling van multidimensionale meetinstrumenten en systeemdynamische modellen om interacties en afwegingen in ontwikkelingsprocessen beter te begrijpen en te analyseren. In zijn vrije tijd is Iven aan het kickboksen, lezen, schrijven en gitaar spelen. Bij ONE zet Ivan zich in voor het WISER-project.
Jamie Barker (Curriculum Change Campaigner) studeerde af in 2021 in Economics and Social Sciences MSc aan de Università Bocconi (Italië) in 2021 en Economics with Econometrics BSc aan de University of Exeter (UK) in 2018. Hij werkte drie jaar bij de Bank of England, aanvankelijk als onderzoeksassistent en later als internationaal economisch analist. Zijn belangrijkste verantwoordelijkheid bij ONE is het coördineren van workshops met academici om hen te ondersteunen bij het veranderen van de manier waarop ze economie onderwijzen. Buiten zijn werk speelt hij graag korfbal, de mooiste sport waar je nog nooit van hebt gehoord – tenzij je Nederlander bent!
Raad van Toezicht
Martijn Jeroen van der Linden (voorzitter) is lector New Finance aan de Haagse Hogeschool. Zijn onderzoek richt zich op de digitalisering van geld, financiële instabiliteit en het liberaliseren van banken. Hij mengt zich geregeld actief in het publieke debat is daarnaast voorzitter van de Raad van Toezicht van Casco Art Institute en bestuurslid van The Hague Student Investment Fund. In 2022 promoveerde hij aan de TU Delft op de digitale toekomst van het geldstelsel.
Charlotte van Dixhoorn werkt als Manager Bedrijfsvoering bij ARTIS. Daarvoor werkte ze bij McKinsey & Company. Charlotte studeerde Sustainable Development en Internation Business & Economics aan de Universiteit Utrecht, en deed in opdracht van het Sustainable Finance Lab onderzoek naar ‘Full Reserve Banking’.
Wimar Bolhuis is directeur van TNO Vector – Centrum voor Maatschappelijke Innovatie en Strategie en docent economie aan de Universiteit Leiden. Eerder was hij Chief Economist van Ecorys NL en plaatsvervangend directeur bij de Sociaal Economische Raad. Wimar studeerde economie in Utrecht en sociale psychologie en bestuurskunde in Leiden.
In 2018 promoveerde hij op een proefschrift over de doorrekeningen van verkiezingsprogramma’s en regeerakkoorden door het Centraal Planbureau. Van zijn hand verschenen de boeken De Rekenmeesters van de Politiek (2017), Elke Formatie Faalt; verkiezingsbeloftes die nooit worden waargemaakt (2018) en met Flip de Kam en Jasper Lukkezen Overheidsfinanciën; Economie van de Collectieve Sector (2021). Daarnaast schreef hij meerdere academische en populaire publicaties en was columnist bij RTL Z. Samen met Randy Martens en Wouter Welling maakt Wimar de podcast Studio Tegengif over economie, maatschappij en politiek.
Inge Schrijver doet op dit moment promotieonderzoek bij het Centrum voor Milieukunde Leiden (CML) aan de Universiteit Leiden naar “Beyond GDP”, oftewel het meten en modelleren van onze samenleving aan de hand van duurzaam en inclusief welzijn, binnen het project WISE Horizons.
Ze heeft in Nederland de bachelor University College Utrecht gedaan met hoofdrichtingen milieukunde en scheikunde. Tijdens haar studie zat ze een jaar in het bestuur van Studenten voor Morgen, de studentenorganisatie voor de verduurzaming van het hoger onderwijs. Daarna heeft ze in Engeland de master Economics for Transition gevolgd bij het holistische Schumacher College. Haar scriptie ging over alternatief geld en financiën in Nederland, waarna ze met ONE ook het Alternative Finance Festival georganiseerd heeft.
Na vier jaar bij het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat gewerkt te hebben, onder andere aan brede welvaart, is ze in 2023 aan haar PhD begonnen.
Sara Murawski is beleidsadviseur en onderzoeker op het gebied van internationale handel, financiën en Europese integratie. Ze heeft gewerkt bij diverse ngo’s en denktanks, in de Tweede Kamer en het Europees Parlement, de academische wereld en de media. Momenteel is ze projectleider bij het Sustainable Finance Lab op de onderwerpen Europees begrotingsbeleid, internationale klimaatfinanciering en post-growth. Daarnaast is ze projectcoördinator bij het Transnational Institute en moderator bij het webinar platform Crash Course Economics.