5 september: Nieuwe economie op We Doen Het Samen! festival

Zin in een paar dagen vol inspiratie, nieuwe kennismakingen en interessante online workshops om jouw burgerinitiatief, project of idee een boost te geven? Kom, dan doen we het samen!

Het We doen het samen! Festival betekent gezelligheid, praktische tips, inzichten en financiĆ«le mogelijkheden voor je project of initiatief. Met bijna vijftig online workshops, de jaarlijkse uitreikingen van Kern met Pit en de Nationale Vrijwilligersprijs, Donatie op Locatie en het gezellige Buurtplein waar je talloze fondsen en organisaties vindt die jouw initiatief verder kunnen helpen. Dit keer volledig online, maar daardoor niet minder leuk!

Ook ONE is aanwezig met een workshop

Met hun duizenden initiatieven hebben bewoners de afgelopen jaren een nieuw economisch model neergezet dat een alternatief biedt voor competitie.

In competitie zetten mensen alle noodzakelijke middelen in voor een enkel doel. Boeiend aan actieve bewoners is dat zij elk middel inzetten voor zoveel mogelijk doelen, zij keren de economie om.

Omkering economie

Het Koffiehuis in Amsterdam en het Groningse dorp Kloosterburen zijn sprekende voorbeelden van deze omkering van de economie. De workshop dient om dit te laten zien en om samen met andere actieve bewoners te bespreken hoe eigenlijk iedereen deze omkering al in de praktijk brengt.

De workshop wordt gegeven door Jurgen van der Heijden, NLZVE (Nederland Zorgt voor Elkaar) en Maarten Nijman, ONE (Our New Economy) en is onderdeel van de Proeverij Vogelaar Academie.