Nieuwe Economie in het hoger onderwijs. In een serie van 8 workshops krijg je als docent of lectoren inspiratie aangereikt voor de Nieuwe Economie in jouw vakgebied.
Er is op dit moment veel gaande in het hoger onderwijs in Nederland. Circulair economy, meervoudige waardecreatie, sustainable finance, new finance, business innovation, purpose economy, … en nog veel meer. Volg de hele serie of precies die workshop die jouw aanspreekt.

De workshop op 17 februari 2021 16:00-17:30

Bij alles wat we kopen ontstaat milieu- en sociale schade. Hierdoor blijven grote vraagstukken als de mondiale klimaatcrisis, armoede en ongelijkheid onopgelost.

Ook de recente coronacrisis is een direct gevolg van de huidige productie- en consumptie-economie. Het is een zoonose van delicatessevlees, versterkt door verlies van natuur en biodiversiteit en een veranderend klimaat. Kernoorzaak hiervan is dat we niet de true price, of echte prijs, betalen. De echte prijs is de winkelprijs inclusief de onbetaalde sociale en milieukosten. True Pricing wordt voornamelijk gebruikt voor transparantie van maatschappelijke kosten. Dit maakt producten dus niet per se duurder, maar helpt consumenten wel bij het maken van duurzamere keuzes.

In deze workshop neemt Michel Scholte je mee in de wereld van de echte prijzen van onze producten en legt uit waarom producten echte prijzen moeten hebben en hoe we deze in de praktijk kunnen toepassen.

De spreker

Ontmoet de kersverse minister van Nieuwe Economie (lees meer op de site van MVO Nederland). Michel Scholte is sinds 2012 directeur en medeoprichter van True Price. Hij is ook Directeur en medeoprichter bij Impact Institute sinds 2018. Bij de twee sociale ondernemingen zijn ongeveer 35 fte in dienst. Hij is een veelgevraagde key-note-spreker en is auteur van vele True Price-rapporten. Hij heeft ruime ervaring met het toepassen van True Pricing in het bedrijfsleven. Bovendien is hij lid van de think-tank Worldconnectors en alumnus van het World Economic Forum Global Shapers-netwerk. Michel heeft verschillende adviesfuncties op het gebied van impactmeting en impactwaardering. Hij is bestuurslid van de Netherlands Food Partnership en medeoprichter van de Impact Economy Foundation. Hij heeft een MSc in Sociologie van de Vrije Universiteit Amsterdam, en is gespecialiseerd in sociaal onderzoek, agent-based modelling en leefbare lonen.

Schrijf je in op de nieuwsbrief en ontvang de zoomlink die dag in je mailbox

Als je al voor een eerdere workshop was aangemeld hoef je je niet opnieuw in te schrijven. Vergeet niet het vakje “Onderwijs hbo/wo” aan te vinken!

Te laat? Schrijf je in op de nieuwsbrief en mis nooit meer interessante bijeenkomsten!

Inspiratie voor docenten en lectoren

We gaan jou inspireren met een serie toegankelijk (online) en interactieve workshops. Er is gelegenheid tot netwerken en je krijgt de meest recente inzichten van front-runners. Een heleboel gratis inspiratie voor jouw onderwijsprogramma.