Europees netwerk voor macrobeleid

Dankzij nieuwe financiering van Dezernat Zukunft e.V. in 2022 is stichting Our New Economy (ONE) nu onderdeel van het groeiende European Macro Policy Network (EMPN). ONE ontvangt dit jaar een bedrag van € 236.600 voor het ontwikkelen van economische onderwijsmaterialen. Hiermee kunnen we de vervolgprojecten op Economy Studies financieren.

Naast les- en leermateriaal en workshops voor studenten en academici gaan we aan de slag met het ontwikkelen van toegankelijke readers en didactische toolkits over verschillende belangrijke beleidsdebatten. De readers geven inzicht in huidige beleidsstructuren, en zijn bedoeld voor academische opleidingen en beleidsmakers.

“Je zou geen baan bij het IMF nodig moeten hebben om te leren hoe het begrotingsbeleid werkt, of een baan bij een centrale bank om verder te kunnen kijken dan de geld-multiplicator. We kijken er echt naar uit om Sam de Muijnck en Joris Tieleman te steunen bij het informeren en verhelderen omtrent de echte economie en beleidsvorming”, zegt Philippa Sigl-Glöckner, directeur en oprichter van Dezernat Zukunft e.V..

De middelen voor het European Macro Policy Network zijn verstrekt door het in de VS gevestigde Open Philanthropy Project, dat Dezernat Zukunft de opdracht gaf financiële middelen ter beschikking te stellen aan andere non-profitorganisaties in de EU die actief zijn op het gebied van macro-economie.