Van maandag 14 tot en met vrijdag 18 november vindt de Week van het Economieonderwijs plaats! Dit is dé landelijke week voor toekomstbestendig economieonderwijs in Nederland voor alle onderwijslagen van vo, mbo, hbo tot wo. De Week van het Economieonderwijs geeft een podium aan inspirerende onderwijsprofessionals en instellingen die actief zijn met inclusiever, duurzamer en toekomstbestendig maken van het curriculum van hun economieonderwijs. Goede voorbeelden worden getoond, nieuwe economische principes worden besproken, onderwijsprofessionals ontmoeten elkaar, en kunnen daarna geïnspireerd aan de slag in de eigen lespraktijk.

ONE in deze week

Vanuit Our New Economy zijn we intensief bij deze week betrokken. Samen met onze partners Leren voor Morgen en Het Groene Brein geven we de week vorm. We starten de week met een Lancering en op de 18de is er een Slotbijeenkomst waar allebei interessante Key Note sprekers hebben uitgenodigd om het gesprek aan te gaan waarom het economieonderwijs van vandaag hervormd moet worden.

Ook zullen we in de Week van het Economieonderwijs samen met onze partner Day for Change de website gaan lanceren voor lesmaterialen in het voorgezet onderwijs: economieles.nu. Dat doen we op de woensdagavond 16 november. Zorg dat je bent aangemeld, dan krijg je ook de gratis eerste lesbrief om gelijk aan de slag te gaan met jouw klas!

We gaan ook nog een academische workshop organiseren vanuit het Economy Studies team, dus hou de website van de Week van het Economieonderwijs goed in de gaten!