Stageplaatsen Nieuw Economieonderwijs

Our New Economy is een onafhankelijke denktank in Nederland, met internationale reikwijdte. Als stichting zonder winstoogmerk werken we aan vernieuwing van het economisch denken in onderwijs,beleid en praktijk. Dit jaar is ons team sterk uitgebreid vanwege onze projecten en het huidige team bestaat uit elf collega’s. Daarnaast zijn we nu op zoek naar twee stagiaires ter versterking van twee van onze projecten om lesmateriaal voor het voorgezet onderwijs te ontwikkelen en om de hbo opleidingen bedrijfskunde, accounting en commerciële economie socialer en duurzamer te maken.

Wie we zoeken

De stagiaires die wij op dit moment zoeken gaan bij ons aan de slag voor een periode van drie tot zes maanden, voor 3-5 dagen in de week. Werkzaamheden zijn afhankelijk van het profiel van degenen die we aannemen, maar kunnen o.a. zijn: 

  • Analyseren van bestaande examenprogramma’s in het vo en de hbo-curricula en bijbehorende lesmaterialen op mainstream opleidingen.
  • Zoeken en contacteren van voortrekkers die duurzaamheid en maatschappelijke vraagstukken diepgaand hebben geïntegreerd in hun programma, in binnen- en buitenland.
  • Inplannen en organiseren van workshops bij hogescholen.
  • Communicatie over het project, via onze nieuwsbrieven en social media.

Wat heb jij in huis

Pro-actief en zelfstandig

Je houdt van aanpakken en trekt aan de bel wanneer je vastloopt, zodat we samen kunnen zoeken naar een oplossing of alternatief. Je wil graag – net als wij – impact maken.

Nieuwsgierig systeemdenker en actief onderzoeker

Je begrijpt dat het onderwijs een groot en complex veld is, en denkt graag mee over de vraag met welke interventies we dat veld het beste in beweging krijgen. Daarbij blijft je niet lang hangen in filosofie en beschouwingen: we moeten ook gewoon een heleboel curricula en lesmaterialen doornemen en evalueren.

Daarbij is het van belang dat je een helder beeld hebt van Nieuw Economisch denken en een idee hebt waarom curriculumverandering van het economieonderwijs in scholen en universiteiten zo’n belangrijk thema is en waarom we ons ook richten op beleid. Idealiter ben je reeds bekend met ONE, Rethinking Economics of vergelijkbare organisaties in Nederland of internationaal.

We communiceren in Nederlands en Engels, dus die twee talen beheers je goed.

We bieden je aan

We bieden een stagevergoeding van €500 per maand op fulltime basis (dus €400 voor 4 dagen/week, etc.). Je komt terecht in een gezellig, dynamisch en betrokken team. Daarnaast zijn we ambitieus, want we willen impact maken: het is hoog tijd voor een transitie in ons economisch denken en handelen. 

We werken vanuit een kantoor in Amsterdam West (aan het Surinameplein), en vanuit huis. De verhouding tussen kantoor/thuiswerken overleggen we met jou en we denken daarbij aan een minimum van 1 à 2 dagen per week op kantoor, afhankelijk van het totaal aantal werkdagen per week.

Startdatum: in overleg, snel na de gesprekken.

Hoe te solliciteren

Om te solliciteren, stuur je ons je CV, motivatiebrief en het beste voorbeeld van je schrijfwerk (blog / nieuwsbrief / organizer e-mail / wat dan ook!) per e-mail – via onderstaande button.

Na een eerste selectie nodigen we de meest geschikte kandidaten uit voor een online of live interview in november, waarna we de keuze maken. Als je vragen hebt over de stage of de procedure, voel je vrij om deze eerst te mailen.

Sollicitatietermijn: 6 november 2022.

ONE is een inclusieve organisatie. Uit onderzoek blijkt dat vrouwen vaak pas solliciteren als zij volledig aan het functieprofiel denken te voldoen; mannen reageren ook als het niet helemaal past.

We willen iedereen uitnodigen om te solliciteren – ongeacht leeftijd, handicap, etniciteit, geslacht, genderidentiteit, ras, religieuze overtuiging, seksuele geaardheid of andere kenmerken – ook als je niet expliciet aan alle eisen voldoet.