Onderwijs is sleutel duurzaam en sociaal bedrijfsleven

Bedrijfskunde, International Business, Finance & Control en CommerciĆ«le Economie: hoe krijgen we deze opleidingen integraal duurzaam en sociaal? Our New Economy bouwt op dit moment aan een referentiekader om deze opleidingen opnieuw vorm te geven. Vanuit het werkveld en de studenten zelf komt een sterk signaal dat het stadium van duurzaamheid en medemenselijkheid als ‘extraatje’ in het curriculum voorbij is.

Nu rest de vraag alleen nog hoe we dit integraal onderdeel maken van de modellen, tools en opdrachten die studenten krijgen tijdens hun opleiding. Want als wij dit jongeren tijdens hun opleiding niet leren, hoe kunnen we dan als samenleving wel verwachten dat zij later gaan zorgen voor een groene en sociale bedrijfsvoering?

Als je wilt bijdragen, lees dan hieronder verder. Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen van het referentiekader? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief.


Praktische Gids

We bouwen momenteel aan een praktische gids:

 • Doelgroep: economische opleidingen op het hbo.
 • Startpunt: een gap-analyse van de huidige opleiding
 • Handelingsperspectief: visie op de ontwikkeling van het vakgebied, contacten met voorlopers, nieuwe leermaterialen en een raamwerk voor curriculumontwerp
 • Gericht op specifieke kernvakgebieden in het economisch domein, zoals management, logistiek, marketing, accounting, etc.

Experts gezocht

Specifiek werken we aan de volgende kernvakgebieden.

 • Financial accounting
 • Bedrijfsrecht en ethiek
 • (Algemene) economie    
 • Finance
 • Marketing & sales 
 • Operationeel management
 • Organisatie gedrag & cultuur 
 • Strategisch management 
 • Verandering & innovatie 
 • Supply chain management
 • Ondernemerschap

We werken hierbij graag samen met experts uit het HEO met kennis van de diversiteit in huidige aanpakken, alternatieve (bedrijfs)modellen. Experts die bovendien zicht hebben op de bredere context van het vakgebied en de houdbaarheid daarvan in een nieuwe economie. Daarvoor zijn we hard op zoek naar de voorlopers in onderwijs en bedrijfsleven die dit al doen. Kun jij ons helpen?