Conferentie De toekomst van ons geldstelsel: Wat geven we water en wat niet?

Tijdens deze 3-daagse conferentie van 6 tot 8 september in Den Haag kun je kennismaken met materialen (tekeningen, videoanimaties, audiotours en geschreven teksten) om toekomstscenario’s te verkennen en beleidsaanbevelingen te formuleren in termen van de watermetafoor.

Alles over de conferentie lees je hier

Op de vrijdag kun je ook de workshop bezoeken van Sam de Muijnck over hoe we in onze opleidingen aandacht (zouden moeten) geven aan geld en het geldsysteem.

Financial literacy and teaching about money  

In this workshop, we will dive into how to enhance students on their understanding of finance, banks and money creation. Over the last years there has been much debate surrounding the revelation that current economic teaching on money creation is currently often factually incorrect. Recently new teaching materials have been developed to address this wrong in economics education. In this session, we will pay attention to the theoretical, real world, and didactical aspects of teaching about money and improving financial literacy. The session will be run by Sam de Muijnck of the Centre for Economy Studies, which is part of the Dutch economics and business education think tank Our New Economy.