Meedoen met ONE

Our New Economy biedt veel mogelijkheden om mee te doen aan de Nieuwe Economie

ONE biedt gereedschappen aan voor docenten, studenten, raadsleden en burgers. Maar er is nog meer te doen voordat we echt de omschakeling maken naar een nieuwe economie. Wil jij actief bezig zijn? Er zijn verschillende manieren om bij ONE aan de slag te gaan.

Als (praktijk-) wetenschapper of econoom

Ben jij een praktisch onderzoeker, een doener en denker of een academicus? Kijk dan of het Fellowsnetwerk van ONE iets voor jouw is. Fellows zijn betrokken bij initiatieven van ONE. Denk aan het reviewen van lesmaterialen, het organiseren van lezingen en bijeenkomsten of het opzetten van gezamenlijke onderzoeken, waarbij theorie en praktijk elkaar raken.

Wil je een idee krijgen wat we op dit gebied doen, kijk dan zeker bij de publicaties en lees meer over de Fellows van ONE.

Als docent

Sta jij voor de klas of begeleid je studenten? Dan hebben we in ieder geval een flinke hoeveelheid materiaal waarmee je aan de slag kunt. We houden je in ieder geval graag op de hoogte van de ontwikkelingen via onze nieuwsbrief. Als je aan de slag wil met het materiaal, kijk dan voor het voortgezet onderwijs bij de lesbrieven. Docenten aan universiteit of in het hoger onderwijs kunnen naar de website van Economy Studies.

Maar misschien wil je ook actief deelnemen, bijvoorbeeld met het ontwikkelen van materialen in overleg met andere docenten. Neem dan contact op en geef aan wat jouw ideeën zijn. We organiseren bijeenkomsten en sessies voor en door docenten.

Als politicus of ambtenaar

Hoe geven we de Nieuwe Economie meer aandacht in het beleid? Werk jij bij de gemeente, provincie of op een ministerie? We zijn met een groeiende groep actieve ambtenaren aan het onderzoeken hoe we welzijn als uitgangspunt van ons beleid kunnen maken. Vanuit ONE zoeken we zeker naar ideeën en voorbeelden.

We werken ook aan onderwijsmaterialen op het gebied van Policy Studies en we ondersteunen de Wellbeing Economy Alliance Nederland met het vertalen van de Wellbeing Policy Guide naar de Nederlandse context.

Ben jij actief als gemeenteraadslid? Kijk dan gelijk even naar een aantal voorbeeldmoties. En heb jij (ideeën) voor moties, laat het ons weten, dan kunnen we die opnemen in ons overzicht.