Fellows bij ONE

Our New Economy heeft een netwerk van Fellows. De Fellows van ONE zijn (praktijk-)wetenschappers die onze missie onderschrijven. Fellows werken vanaf hun eigen plek, organisatie of bedrijf en voeren daar hun eigen onderzoek of werk uit. Via ONE delen zij hun ideeën, papers, praktijken (en praktische vragen), lesmateriaal. We ondersteunen het werk van onze Fellows door het openbaar te maken en meerwaarde in de samenwerking te helpen organiseren.

Interesse?

Je kunt ook Fellow worden als je beroepsmatig bezig bent met thema’s die bij onze missie passen en wilt bijdragen aan de missie van ONE. Wij worden enthousiast van professionals die bereid zijn tot het schrijven van blogs, inhoudelijk organiseren van netwerk events, labs, lesbrieven, praktijkcases, exploratief onderzoek en het geven van masterclasses. Je mag altijd contact met ons opnemen.

De Fellows

Irene van Staveren

Irene is hoogleraar pluralistische economie. Ze is lid van het Sustainable Finance Lab. Irene wil een alternatief ontwikkelen voor kapitalisme maar wel met behoud van de markt door ander evenwicht tussen markt, staat en community.

Persoonlijke pagina bij de EUR
Erik Uitenbogaard

Erik is Head of Diverse Economies voor Casco Art Institute: Working for the Commons. Hij is opgeleid als communicatievormgever en strategisch manager en is vooral werkzaam als intermediair in de culturele sector. Casco Art Institute bevordert de rol van kunst en kunstenaars in een weerbare en duurzame toekomst met een ingebedde cultuur van diversiteit, inclusie en fair practice.

Linked-In
Jurgen van der Heijden

Jurgen is coordinator bij de Ella Vogelaar Academie voor Gemeenschapskracht en Senior Consultant at TNO Strategy & Policy. Als vrijwilliger is hij voorzitter van Nederland Zorgt voor Elkaar en van de Vereniging voor Energie Initiatieven en Coöperaties in Noord-Holland. Jurgen publiceert veel over Integratie, meervoudige waarde en functiecombinaties.

Linked-In
Marion Collewet

Marion is Assistant ProfessorAssistant Professor Department of Economics, Leiden Law School aan de Leiden University. Haar interesse gaat uit naar (participatief) waarderen van publieke projecten, arbeidseconomie, burgerparticipatie, social choice.

Linked-In
Inge Schrijver

Inge is Phd bij CML (Centrum voor Milieuwetenschappen Leiden), onderdeel van het WISE Horizons-project, waarbij WISE staat voor Well-being Inclusivity Sustainability & the Economy, Inge focust zich op (de relatie tussen) welzijn, planetaire grenzen en circulaire economie.

Linked-In
Edwin van der Sleen

Edwin is lecturer International Business Innovation at Hogeschool Inholland / Inholland University of Applied Sciences. Hij draagt bij aan een nieuwe visie op onderwijs. Hij is netwerker en verbinder.

Linked-In
Rutger Hoekstra

Rugter is Coordinator WISE Horizons (WISE = Wellbeing + Inclusion + Sustainability). Tevens auteur van “Replacing GDP by 2030” (Cambridge University Press) en oprichter van MetricsForTheFuture.com. Hij is expert in het anders meten van welvaart en welzijn.

Linked-In
Jennifer Benson

Jennifer Benson heeft jarenlange werkervaring als ondernemer. Ze heeft inmiddels veel onderzoek gedaan naar alternatieve vormen van eigendom (steward-ownership), geeft lezingen, initieert en faciliteert samenkomsten.

Linked-In
David van Moppes

David houdt zich bezig met het ontwikkelen van onderwijsmaterialen voor het hoger onderwijs om nieuw economisch denken te integreren in het vak macro economie. Afgestudeerd op HES (International Management), VU en CEDLA als Ontwikkelingseconoom.

Linked-In
André Van Hoorn

André van Hoorn is hoogleraar internationale economie en handel aan de Radboud Universiteit. Expertises: Internationale economie; mondialisering & identiteit; culturele waarden & normen; geluk & economische ontwikkeling

Linked-In
Jan Juffermans

Jan is landelijk actief als voorzitter van het Platform Duurzame en Solidaire Economie en van de Werkgroep Voetafdruk Nederland. Werkte vele jaren als specialist Mondiale Duurzaamheid voor Ecocentrum De Kleine Aarde.

Linked-In
Piotrek Swiatkowski

Piotrek is docent en onderzoeker bij Rotterdam Business School. Econoom en filosoof. PhD philosophical anthropology and psychoanalysis.

Linked-In
Heidi Leenaerts

Heidi is initiatiefnemer en bestuurslid van het waardengedreven bedrijfsnetwerk United Economy. Een economie waar het draait om echte waardecreatie. Met o.a. een notering in de Duurzame Top100. Ze heeft veel kennis van circulair geld.

Linked-In
Arjen van Witteloostuijn

Arjen is Hoogleraar Bedrijfskunde & Economie en Decaan, School of Business & Economics, VU Amsterdam. Hij is een veelzijdige en zeer productieve onderzoeker die ook actief is in het politieke debat. De vraag die in al zijn werk terugkomt, is waarom sommige instellingen (in de brede zin van het woord) succes hebben en andere niet.

Linked-In
Jeroen Doensen

Als spreker Economy for the Common Good, een internationale grassrootsorganisatie die het economische systeem weer menselijk wil maken. Als échte econoom staat hij voor een economie op basis van liefde waarin de samens/commons weer hun plek innemen.

Linked In