18 november: A New Vision for Economics Education

Nieuwe Economie in het hoger onderwijs. In een serie van 8 workshops krijg je als docent of lectoren inspiratie aangereikt voor de Nieuwe Economie in jouw vakgebied.
Er is op dit moment veel gaande in het hoger onderwijs in Nederland. Circulair economy, meervoudige waardecreatie, sustainable finance, new finance, business innovation, purpose economy, … en nog veel meer.

De workshop op 18 november

Er is een groeiende behoefte aan vernieuwing van het economie onderwijs, maar vaak blijkt het lastig om dit te realiseren. Dat kan zijn omdat docenten en studenten voelen dat er iets mist maar ze niet kunnen benoemen wat dat precies is. Of dat men wel een idee heeft van wat er mist, maar dat de zoektocht naar goed materiaal mensen weerhoudt. Of dat het lastig is om uit de veelheid aan oplossingsrichtingen te moeten kiezen.

In deze workshop worden ideeën en gereedschappen aangeboden om hierbij te helpen, zowel de waarom-vraag, als de instrumenten en de veelheid aan richtingen. En deze hulpmiddelen gaan we ook direct toepassen om hun praktische nut te zien. 

De sprekers

Joris Tieleman en Sam de Muijnck, beide actieve leden van de internationale studenten beweging Rethinking Economics, werken bij ONE momenteel aan het boek ‘Economy Studies: A New Vision for Economics Education’ (publicatie voorjaar van 2021 bij Amsterdam University Press, zie voor meer informatie https://www.economystudies.com/). 

18 november 2020 van 16:00 tot 17:30

In de workshop van 18 november starten Joris en Sam om 16:00 met een presentatie van de kernideeën uit het boek. Vervolgens gaan we in kleine groepjes aan de slag met het ontwerpen van nieuwe vakken met behulp van het inspirerende raamwerk van Economy Studies. Tot slot wordt aandacht besteed aan hoe bestaande vakken verrijkt en verbeterd kunnen worden en is er ruimte om ideeën en ervaringen met elkaar te delen.

Inspiratie voor docenten en lectoren

We gaan jou inspireren met een serie toegankelijk (online) en interactieve workshops. Er is gelegenheid tot netwerken en je krijgt de meest recente inzichten van front-runners. Een heleboel gratis inspiratie voor jouw onderwijsprogramma.