De Nieuwe Economie, wat is dat eigenlijk? ? Gaat het over Bitcoins of over subsidie aan windmolens? Nou, dat allebei niet, maar heeft er natuurlijk wel mee te maken. Voor iedereen die op zoek is naar wat meer informatie, is er nu eindelijk een oplossing. Voor de eerste kennismaking met de Nieuwe Economie hebben we online een leuke introductietraining die je in de eigen tijd kunt volgen in een tempo dat bij jou past.

Wat zit er in de training?

In deze training maken we het niet te ingewikkeld. Jij krijgt een beter beeld van wat ‘de economie’ is, wie jij bent in de economie en wat de Nieuwe Economie is. Vervolgens bestudeer je meerdere manieren om die Nieuwe Economie vorm te geven. En tot slot bestudeer je hoe je aan de slag kunt, door het beluisteren of lezen van verschillende interviews die we speciaal voor deze training hebben opgenomen. Je hoort mensen die in de praktijk bezig zijn met Nieuwe Economie in diverse rollen. Van beleidmaker tot ondernemer en van burger tot docent.

Je kunt kijken naar video’s, interactive oefeningen doen, teksten lezen en interviews beluisteren. Binnen een paar uur ben je een stuk wijzer over de Nieuwe Economie!

Hoe is het idee ontstaan?

Wij streven naar een economie die goede levens voor alle mensen binnen de ecologische grenzen van de Aarde realiseert. Daarvoor zijn we bij ONE begonnen met het ontwikkelen van materialen voor onderwijs. Met de juiste kennis en inzichten, kunnen we verandering in gang zetten. En dat is belangrijk, maar wat doe je als je niet meer op school zit? Daarom ontwikkelen we ook materiaal dat geschikt is voor actieve burgers, nieuwsgierige ambtenaren en raadsleden, docenten en ondernemers. De materialen zijn geverifieerd bij ons Fellowsnetwerk en opgesteld met de kennis van de economen van ONE.