Raadsleden

ONE is er voor die raadsleden die verandering willen in het huidige systeem. Het kan duurzamer, socialer en eerlijker. Maar om beleidsvoorstellen vanuit de gemeente te kunnen beoordelen vraagt een behoorlijke expertise. Daarnaast kun je wel voorstellen doen om iets socialer en/of duurzamer te maken, maar daarna komt nog de veel grotere uitdaging om de overige partijen in de raad mee te nemen in deze verandering.

Deze veranderingen zijn niet voor iedereen even vanzelfsprekend. Er is een verschuiving is naar duurzamer, eerlijker en socialer beleid. Toch zijn er nog conservatieve raadsleden die verandering lastig vinden. ONE wil inspiratie bieden. Daarvoor werken we inspirerende voorbeelden uit en maken informatie beschikbaar zodat je een plan kunt maken, voorbeeld raadsinstrumenten vanuit het land die als voorbeeld gebruikt kunnen worden. We ontwikkelen een workshop Nieuwe Economie die je nieuwe inzichten en toepasbare voorbeelden geeft.

Daarnaast brengen we je op de hoogte van alles wat er speelt op het gebied van Nieuwe Economie. We reiken je informatie aan waarmee je jouw standpunt kunt versterken. Ook onze Frequently Used Arguments pagina kan je ondersteunen om jouw standpunt beter over te brengen.

Heb je andere vragen, of heb je andere informatie nodig? Laat het dan weten. Beschik je over interessante informatie of een raadsinstrument dat je wil delen met gelijkgestemden? Neem dan contact met ons op via deze link.