Auteurs: Damaris Matthijsen

Uitgever: Santasado

Jaar van publicatie: 2023

Als je op zoek bent naar een boek met nieuwe ideeën, begrippen en vormen aan voor samenleving en een economie die goed is voor alle mensen en de Aarde dan is dit boek een goede keuze. Damaris Matthijsen beschrijft hoe je op praktische wijze zelf stappen kunt zetten naar een samenleving waarin we ons vrij, gelijk én samen kunnen voelen.

Ze doet dit vanuit haar visie op de zeggenschap over grond, arbeid en kapitaal. Hierbij moet niet de markt leidend zijn, maar wij mensen onderling. Damaris gebruikt hiervoor de samenwerkingsvorm van het Deelgenootschap. Hiermee kunnen we onze weg terugvinden naar liefde en vertrouwen, creativiteit en heelheid. En leren we weer van binnenuit zorg te dragen voor onszelf, elkaar en de Aarde.

Met deze visie en begrippen lijkt het boek wat verder af te staan van de dominante economische theorie. Door de praktische handvatten en het handelingsperspectief is het boek goed bruikbaar om eens met een frisse blik naar economische concepten te kijken die we vanzelfsprekend zijn gaan vinden, maar dat misschien helemaal niet zijn.